Κρέας και υγεία
Προστέθηκε : |
|
06/07/2013 |
Πηγή : |
|
Obeline.gr |
Συντάκτης : |
|
Κατερίνα Μόρτογλου |
Όταν λέμε κρέας, αναφερόμαστε στο κόκκινο κρέας, δηλαδή μοσχάρι, αμνοερίφια, χοιρινό, κυνήγι, εντόσθια καθώς και κάθε μορφή επεξεργασμένων σκευασμάτων από τα προηγούμενα (λουκάνικα, ζαμπόν κτλ)
Η σύσταση του κόκκινου κρέατος ενήλικου ζώου, χωρίς ορατό λίπος, είναι:
- 75% νερό
- 19% πρωτείνη
- 2.5% ενδομυικό λίπος
- 1.2% υδατάνθρακες υπό τη μορφή γλυκογόνου
- Μικρές ποσότητες αμινοξέων κ ...
Διατροφή για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση – Multiple sclerosis diet (MS)
Προστέθηκε : |
|
13/04/2012 |
Πηγή : |
|
obeline.gr |
Συντάκτης : |
|
Αναστάσιος Μόρτογλου |
Πρόκειται για μια χρόνια νευρολογική νόσο αυτοάνοσης αιτιολογίας που χαρακτηρίζεται από περιοχική καταστροφή της μυελίνης των νευραξόνων των νευρικών κυττάρων.
Η πορεία της νόσου διαφέρει από άτομο σε άτομο αλλά σχεδόν πάντα υπάρχει μια προοδευτική επιδείνωση, παρά τη χρήση νέων εξελιγμένων φαρμάκων τα οποία, δυστυχώς, είναι μερικώς μόνο αποτελεσμ ...